Ponev je ena izmed ključnih stvari v kuhinji. Vsaka kuhinja pa ne samo v našem domačem gospodinjstvu, ampak tudi nasplošno v restavracijah in gostilnah uporabljajo ponve saj so le te zelo uporabne. Več o zelo dobrih in kvalitetnih ponvah si lahko ogledate na https://www.happycall.si/.

Dandanes imamo na trgu zelo veliko različnih ponev, od različno oblikovanih do ponev iz različnih materialov. A se moramo zavedati, da ni vsaka ponev dobra, saj je bele tehnike in gospodinjstva zelo širok, zato moramo biti pri nakupu ponve zelo pazljivi. Izbrati morate takšno, ki bo ustrezala vam in vašim potrebam. Vedeti je treba, da imamo dandanes an voljo štedilnike na elektriko in jim ponavadi rečemo kar indukcija, imamo pa še tisti klasičen način štedilnikov in sicer na plin, ka pa se seveda še kar uporablja. Tudi ponve so si različne in se razlikujejo po tem, ali gredo sploj lahko na indukcijski štedilnik ali ne, lahko gredo pa tudi na štedilnik na plin in tudi na indukcijo. Pri nakupu ponve je treba tudi upoštevati to, kakšen premaz ima na vrhnji strani, saj če ima ponev slab premaz ali ga celo nima, bomo imeli zelo velike probleme s tem, da se nam bo vse prijelo na ponem in celo sežgalo, kar si pa seveda ne želimo privoščiti. To težavo bi lahko rešili z dodajanjem več olja, vendar že tako vem da maščoba kot je olje ni zdrava, zato se temu načinu raje izogibajte. Najboljši sloj oziroma material, iz katerega je ponev, je titan, saj je najbolj močan in dobro prevaja toploto, zato se nam bo hrana v takšni ponvi hitro segrela. Titan je tudi takšen material, ki je zelo vzdržljiv in močan, zato nam bo takšna ponev zdržala precej dlje kot pa ponev iz kakšnega drugega poceni materiala. V dobro ponev se splača investirati, saj nam bo ta precej dlje zdržala, pa tudi manj problemov bomo imeli z njo.